Den offentlige Rejsesygesikring (Det Gule Sygesikringsbevis)
Dækningsområderne for den offentlige rejseforsikring:

Bliver du syg eller kommer ud for et uheld under din rejse i EU, Norge, Island, Liechtenstein, Schweiz, samt en række andre mindre europæiske lande ( Andorra, Isle of Man, Kanaløerne, Monaco, San Marino, og Vatikanstaten), dækker det gule sygesikringskort ikke længere udgifterne til din hjemtransport til et dansk hospital.

Hjælpen forsvinder helt i lande uden for EU, som hidtil har været omfattet af det gule sygesikringskort (som f.eks. Tyrkiet, Egypten, Israel, Tunesien, Marokko, og Kroatien) Her er det ikke kun den økonomiske hjælp til hjemtransport, der skæres væk, men al hjælp! Hospitalsophold, udgifter til medicin, rådgivning, praktisk assistance, anbefaling af hospitaler, og anden støtte forsvinder i disse lande, med mindre du selv har en forsikring.
Vær derfor opmærksom på din dækning ved sygdom, når du bestiller ferierejse, og tegn evt. supplerende forsikring.
Det blå sygesikringsbevis kan være relevant at medbringe på rejser i Europa, hvis du skal være væk mere end 30 dage eller, hvis formålet med din rejse ikke er ferie. Hvis du ønsker yderligere information om det blå EU-sygesikringsbevis, kan du kontakte din bopælskommune. Derudover har Udenrigsministeriet udgivet pjecer om EU-reglerne. De udleveres af kommunerne eller kan hentes på Ministerets hjemmeside.